Fotoalbum
HER ER SÅ ET UDPLUK AF SKOLENS LÆRERE (foto)
ERIK ANDERSEN fysiklærer
A.FRØKJÆR-JENSEN klasselærer - dansk - uddannet præst
H. SCHERLING JENSEN overlærer
AAGE HESSELHOLT overlærer
ELSE THORBORG JØRGENSEN overlærer
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Fra Sløjdlærernes Blå Bog:
se flere detaljer på www.rostra.dk
Andre lærere som endnu ikke har fået deres helt egen side:
Hej Tommy:
Michael Milting tidligere Pedersen årgang 1960 skriver:
Boede tidligere: Bomsluttervej 6 (lige på den anden side af Frederiksborgvej ved lærerindgangen)
Jeg gik på Bispebjerg skole i 3 år fra 8. til 10. klasse.
I 8. klasse, som var en ren drengeklasse havde vi Hr. Nymann-Eriksen som regnelærer (røg altid cigarer).
Lone Karlsson årgang 1968 skriver i en kommentar:
Gik ud af skolen i 1976 og havde Nymann Eriksen i regning.
Søren Svane Guldsø årgang 1951 skriver:
Åge Hesselholdt, var min klasselærer fra 2. klasse og til 8. hvor jeg forlod skolen for at fortsætte 9. klasse på Grundtvigskolen, Bispebjerg havde ikke 9.kl. dengang.
Jeg husker Hesselholdt som en gammeldags lærer i jakkesæt og med tommelfingrene stukket ind under vestærmerne.
H. SCHERLING JENSEN overlærer
Vi havde fået dansk stil for - i dag erindrer jeg ikke emnet - men en nu dansk film havde premiere aftenen inden, stilen skulle afleveres. Selvom min far var lærer på skolen, og jeg burde have opført mig på en mere korrekt måde, bildte jeg mine forældre ind, at jeg ikke havde noget for til skolen, så jeg kunne komme i biografen for at se den nye "Gøngehøvdingen", som netop havde premiere - og fik lov.
Dagen efter i skolen måtte jeg så krybe til korset og med bævende stemme gå til bekendelse over for Schjerling-Jensen, at jeg ikke havde skrevet stilen men i stedet været i biografen for at se en vigtig film, hvortil han stille og roligt spurgte mig om, hvilken film jeg kunne finde mere interessant end at skrive min stil til tiden. Da jeg svarede ham, at det var den nye udgave af "Gøngehøvdingen." Da skete det helt umulige, at hans attityde ændredes fra vredt udseende til næsten glæde, og han gav med stolthed i stemmen alle en orientering om, at lige netop den film kunne vi alle trænge til at se snarest muligt.
Jeg slap for revselse og lovede i stedet at komme med opgaven dagen efter. Imponerende, at han i den grad kunne styre sin mulige indestængte vrede og sit kropssprog og i stedet endte med noget positivt.
Præcis den reaktion har jeg i den grad taget til mig i mine mere end 40 efterfølgende år som skolelærer i Frederikssund og mener også at have efterlevet til fulde.
HENNING KUSK årgang 1956 skriver:
Et lyspunkt i den sorte skole var Scherling Jensen, der underviste i dansk. Han var åbenlyst glad for sit fag og kunne formidle sin glæde ved det. Han gav jævnligt lærerstuderende lov til under hans årvågne opsyn at undervise i sine timer, og bragte på den måde et frisk pust ind i undervisningen. Specielt husker jeg den smukke islænding Bjørnsdatter Bjørnson, med den lidt mørke stemme. Hende var de fleste af os vist lidt forelskede i. Men hun var jo gammel. Mindst 22 mod vores 16-17 år.
Scherling Jensen gav os jævnligt stile for som hjemmearbejde, men var sig meget bevidst, at meget andet trak i en flok teenagere. Derfor kunne man et par gange om året undlade at aflevere stilen den fastsatte dag og undskylde det med, at
man ikke havde haft tid. Så blev en ny afleveringsdag aftalt, og i anden omgang var det alvor. Den aftalte dag skulle stilen så afleveres. Og det skulle
gøres ordentligt. Først en disposition - hvis det var en fristil - så en kladde og til sidst en indføring med blæk.
Det var noget af en opgave at skrive stil. I kladden, blev skrevet med blyant, skulle der sættes
x og bolle – analysetegn – for at angive, hvorfor kommaerne stod, som de gjorde, og det endelige resultat – indskrivningen - måtte ikke afvige for meget fra kladden, der også skulle afleveres. Med tiden faldt afleveringen af kladden
dog bort, og hvis man var stilsikker (!) nok kunne man gå direkte til indskrivningen. Indskrivningen med blæk var et kapitel for sig. Før jeg blev den lykkelige ejere af en fyldepen – helst en Penol med blækpatron – foregik
indskrivningen i skolen. Pen og blæk havde vi ikke hjemme, så indskrivningen foregik i den såkaldte ”Læsestue”, der under Hjalmar Rosenholms årvågne opsyn blev holdt på biblioteket efter skoletid. Her kunne
man klare sine hjemmeopgaver og få en vis hjælp til dem, og her var pen og blæk til rådighed for indskrivning.
Bispebjerg Skoles inspektør, Johannes Fosmark inkarneret piberyger, og der gik historier om, at man bare kunne låne et stop tobak hos ham, hvis man var løbet tør. Det er nok en skrøne, men at lærerne var fuldt ud klare over, at der blev røget i smug var hævet over enhver tvivl.
Det blev bl.a. bevist da II real A i 1964 var på lejrskole på vandrerhjemmet i Vollerup lidt uden for Sønderborg. Turen var arrangeret af klassens matematiklærer, Edv. Dragsholt, der qua sit ægteskab med en sønderjysk pige fra Skibelund Krat, var stærkt optaget af den sønderjyske historie, Med var også klassens afholdte dansklærer Scherling Jensen. Under opgaveløsning i vandrerhjemmets spisesal bad Finn B. om at gå på toilettet, hvilket han naturligvis fik lov til. Da han var på vej ud af døren spurgte Scherling Jensen med påtaget ligegyldighed og et finurligt smil i mundvigen: ”Har du husket tændstikkerne”. Og hele klassen brast i latter – og røg åbenlyst på resten af turen.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Tommy -redaktør har fundet følgende:
8a1 var på lejrskole i Nakkehoved fra 17-24 august 1964. Her fortæller Pia Hansen bl.a.:
Den 17. august rejste vor klasse på lejrskole med frk. Lis Jørgensen og fru Engelbrecht.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Tirsdag den 20. juni 1967 er der lige før sommerferien arrangeret besøgsdage for forældre og søskende på skolen
6au i klassevær. 23 - regning v/Lis Jørgensen
3v i klassevær. 33 - regning v/Lis Jørgensen
2u i klassevær. 30 - regning v/Lis Jørgensen
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Onsdag den 19. juni 1963 - mundtlig årsprøve.
IIB biologi - fru Münter/censor Lis Jørgensen
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Torsdag den 20 juni - besøgsdage
7a i klassevær. b - biologi v/Lis Jørgensen
6a i klassevær. 22 - dansk v/Lis Jørgensen
2a i klassevær. 28 - regning v/Lis Jørgensen
Sådan skal du gøre.....
Frøken Abkjær underviste bl.a i håndarbejde i 60'erne
Endnu et foto har redaktøren fundet i gemmerne
Henrik Borre Larsen
2001-2008
Seneste kommentarer