Fotoalbum

BISPEBJERG BIO


 
 

Biografen blev åbnet 20.9.1940 med 761 siddepladser. Den 30.12.1973 lukkede biografen og er idag supermarked.tak til Lene Langkilde årg 1957 for bio-billetter

🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂

Her en lille anekdote fortalt af Jørgen de Mylius:

Melodien Let's Go med Sir Henry and his butlers.

Nogle norske studenter klappede denne takt på Dyrehavsbakken i Place Pigalle. Sir Henry tog det op i melodien Let's Go, men det gik ikke med lyden ude på Dyrehavsbakken, hvorefter indspilningen foregik i Bispebjerg Bio med den gode akustik. Publikum med unge mennesker blev efter biograf forestillingen inviteret med til indspilningen

DEFENDERS med MASHED POTATOES

 Live-succes’en  ”Mashed Potatoes” skal indspilles på en singleplade i Bispebjerg Bio. Biografen bliver brugt af en del pladeselskaber, da de ikke på dette tidspunkt har deres egne optagelsesstudier. De første sæderækker bliver fjernet – gruppens udstyr sættes op – fire mikrofome gøres klar og så er man parat til at optage på 2 spor. Da Defenders er uvant med pladeindspilninger dukker de op i fuld orkesteruniform, til megen moro for lydteknikerne. Pladen bliver en drønende succes. The Defenders er for alvor kommet ind i varmen hos det pladekøbende publikum og i marts topper ”Mashed Potatoes” hitlisterne.  ; FONA - hitlisten fra 1965

😋

WEEDONS

Weedons spillede i 1963-64 regelmæssigt i Jomfruburet, i Enghaveparken, på Bellahøj samt ved arrangementer rundt om i landet med stor succes. I efteråret 1963 var Weedons opvarmningsorkester ved en koncert i Tvoli’s Koncertsal og her lanceredes gruppens glansnummer “Shimmy shimmy” med stor succes, hvilket omgående førte til pladekontrakt samt indspilning af Weedon’s første plade (1), som foregik i Bispebjerg Bio. Pladen kom på Top Tyve i foråret 1964, hvor den opnåede en andenplads som højeste placering. Nummeret stammede fra den engelske gruppe The Searchers’ repertoire, men fik et løft af Weedons,Dette resulterede bl.a. i, at i gruppen blev valgt som opvarmningsband ved Beatles-koncerten i juni 1964.
Jeg kan så supplere yderligere med, at en af gruppen medlemmer Niels "Busser" Jørgensen boede Tingskrivervej nr. 10


🤩

 

Pladeselskabet TONO Records brugte hovedsagligt Bispebjerg Bio til Deres indspilninger. Sjovt nok var selskabet ejet i en lang årrække af Schous fabrikker som vi jo kender fra NV-kvarteret.
Personligt har jeg oplevet at se Gustav Winckler og Freddy Albeck på Frederiksborgvej


Ja, hvem husker ikke de mange stunder vi har tilbragt i biografen. Som børn stod vi i en laaang kø tidligt søndag eftermiddag for at se Hopalong Cassidy eller Gøg og Gokke til en pris af 1,00 kr.
Om aftenen Far til Fire og så i konfirmationsalderen kunne vi snige os ind og se film, der var forbudt for børn under 16 år. Alle disse mange film suppleret med knitrende poser fra den lille kiosk i foyeren. Ismaand blev der råbt, når kæresteparret havde sat sig bagerst i biografen på "kysserækken".
Indlæg ved Tommy (medredaktør)
UNGDOMSKLUBBEN I BISPEPARKEN


 
Bispeparkens ungdomsklub anno 2012

Torben Gress årg 1957 skriver:
Omkring ungdomsklubben i Bispeparken, hvor jeg gik   2-3 år husker jeg kun svagt at jeg spillede bordtennis og senere billard og kom på med på "holdet" der hos andre ungdomsklubber udkæmpede spænde matcher  bla.mod Borup og Klubben på 1 sal i Brønshøj ved torvet hvor vi gjorde os godt.  Vi havde i klubben dengang en kanon god spiller "Preben" som mange så op til, også Kurt Kristensen var med til at føre holdet frem.
Det var også her i klubben under en kamp at jeg hørte om mordet på den amerikanske  præsident Kennedy.
Mvh Torben
 


Tommy Skov årg. 1957 skriver:

Her er mine få erindringer:

Vi var en del fra klassen, som meldte os ind i Ungdomsklubben, der lå i en bygning for sig selv i Bispeparken. Jeg tror vi var omkring 14 år. Steffen, Kurt Kristensen, Torben Gress og jeg. Det var venlige ledere, som sørgede for, at stedets "spilleregler" blev overholdt, men der var også stor frihed for alle i ungdomsklubben.
Der var I et af lokalerne stillet et sort/hvid fjernsyn op og dengang var det ikke tilladt os, at se kriminalfilm eller lignende, da man i lighed med biograferne skulle være 16. Så vi "mindre-årige" kunne så passe os selv alt i mens vi kunne høre lyden fra TV'et inde ved siden af.
Vi spillede en del billard og en aften kom en på det tidspunkt meget kendt billardspiller Jørgen Koch, som brugte et par timer på, at lære os knægte, hvordan vi skulle holde på køen og lære om stød på "ballen". Han kunne få "ballen" til at opføre sig på en utrolig måde.
Når der var fællesmøder deltog vi også og særligt husker jeg, når de ældste, som fik lov til at ryge i klubben, sad omkring bordet med en 5 stks. pakke Eiffel eller York. Det var iøvrigt tiden, hvor man også kunne købe løse cigaretter. Nå, men det var lidt ilde set, at man røg disse discount-cigaretter, så der blev altid buh'et og kommenteret, når een lagde en 5 stks pakke frem på bordet.
Husker også, at der blev spillet en del Elvis musik på pladespilleren.
Jeg tror, at jeg kun var medlem et eller 1 1/2 år, da jeg havde mange andre interesser, som fodbold i B1903 og roning i KVIK.

Tommy
 

Indlæg ved Steffen (medredaktør)

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


KIRKERNE I NORD-VEST

Tagensbo Kirke

 

 

Den oprindelige trækirke blev indviet i 1945 og stod i ca 20 år indtil der blev bygget en helt ny kirke.

En helt ny kirke med plads til 400
som stod klar i 1970

TAK til Niels Folkersen årg. 1957 som har sendt os de 2 sider om Tagensbo kirkes tilblivelse. Siderne er fra jubilæumsskrift fra 1995, hvor den nye kirke fyldte 25 år.


TAGENSBO KIRKE LUKKER IKKE

Fredag 13/9 blev en god dag for 6 lukningstruede kirker i København,

heriblandt Tagensbo kirke, idet kulturminister Marianne Jelved meldte ud, at kun de kirker, som havde besluttet at ville lukke sig selv, skulle lukke. Det glæder mig på sognets og kvarterets vegne, at Tagensbo kirke således undgik lukkedøden og også fremover vil kunne tilbyde beboere og menighed en vifte af tilbud af kirkelig, oplysende og social karakter. I 2012 gik der ca. 10.000 mennesker igennem Tagensbo kirke, hvilket vidner om en kirke med forankring i nærområdet.

Det var netop den store opbakning til kirken, som gav os og mig styrke til at kæmpe for kirken, også i perioder, hvor det ellers så sort ud. Tak til alle!

Hjertelig hilsen fra en meget glad præst!

Carl

Indlæg ved

Tommy

.....................

Grundtvigskirken

Kirken blev indviet i 1940

Følg med på siden her - i løbet af den kommende tid  kommer der flere oplysninger om de 2 kirker i sognet.

Comments

30.08.2013 11:03

Steffen

Hej Dennis! Tak for dine input. Ville være fedt, hvis du dukker op til festen den 12. oktober.

Mvh

Steffen - redaktør

30.08.2013 10:07

Dennis Werner årg. 1952

Der blev arrangeret flere fester i klubberne med "pigtråd" musik.Specielt Bispebjerg Ungdomsklub Tagensvej og Specielt Borup" på Borups Alle ved Grøndal Center

30.08.2013 09:49

Dennis Werner årg.1952

Husker der var FSB klubturnering i bordtennis, jeg røg vist ud hurtigt.
Men vi havde et par gode spillere i KUK Birkedommervej & DUK Præstelængen
/Dennis Werner

30.07.2013 16:47

Flemming Lynge

Jeg har også gået i ungdomskl. Ringertoften i nogle år og var også med på Sprogø
(Dejlig oplevelse) spillede mest bordtennis i klubben - Dejlige minder derfra

29.07.2013 23:59

Lise Nyklit

Jeg gik i Ringertoftens ungdomsklub. En tid jeg ser tilbage på med stor glæde, der var fest 1 x om md. - week-endture, til Boserup, og ture til Sprogø

Seneste kommentarer

04.12 | 23:33

I 1 række ved siden af Inge sidder Mette. Jeg er selv i 2.række mellem Maybritt Jansen ( min bedste veninde) og Majbrit Alsing. Birgit Sølling Andersen, nu Olsen

09.11 | 18:03

Hej Tommy
Hyggeligt at hjemmesiden stadig eksisterer
Ærgerligt at alle de fotos, der hørte til mit indlæg er væk. Tak fordi du stadig hilder gang i alle minderne. Jeg er efterhånden fyldt 88 år🙋‍♀️

08.11 | 16:35

Det er fru Blell det står på den anden side og min søster Lykke Susanne Hansen der står helt øverst i højre side oven over fru Sand

24.10 | 16:24

Hej. HAUGLAND (var nordmand og flittig ryger) havde jeg i gymnastik og dem som ikke kunne risikerede at få et frimærke med flad hånd på ryggen. Har aldrig hørt om Kruse, ligeså !

Del siden