Kendte der gik på skolen

Ove Sprogøe

Foto fra skolens 4. maj blad 1965

Nærmere præsentation er vistnok unødvendig. Vi kender ham fra sit samspil med Dirch Passer, Egon i Olsen Banden, lægen i MATADOR, Huset på Christianshavne, som Larsen samt et utal af roller på film og teater

Her et uddrag af bogen:

Ove Sprogøe - en biografi af Jacob Wendt Jensen

Vi er ca. året 1931....

"Oves far Arthur fandt en lejlighed på Pragtstjernevej i Københavns Nordvestkavrter. Det var et godt stykke uden for Københavns centrum, men det var svært at finde noget tættere på byen. Ove begyndte derfor i Bispebjerg skole, der lå knap 400 meter hjemmefra, og der gik han fra 4. klasse til og med 7. klasse. Han blev i skolen, selvom Arthur (hans far) efter et års tid fandt en billigere og bedre lejlighed på Jernbane Alle i Vanløse. Det var usundt for Ove at flytte skole så ofte, mente hans far og mor. Så hellere gå eller cykle fem sunde kilometer fra Vanløse til Bispebjerg skole hver dag."

"Den første dag i Bispebjerg Skole sagde den nye klasselærer H. Scherling Jensen: Vi ved ikke, hvad du dur til., så vi sætter dig midt i klassen. Så må vi se, hvilken side det går til.

Ove var ærgerrig, så den bemærkning sad han ikke overhørig.

Jeg ville være den bedste i klassen, og jeg fik snart kæmpet mig op foran. Men senere blev jeg lidt træt af hele tiden at skulle kæmpe om at holde pladsen. Ham, der var nummer to, ville så gerne have førstepladsen. Det var et ræs, og faktisk har karakterbøger aldrig interesseret mig.

Københavnerungerne kunne godt høre, at Oves syngende fynske var anderledes end den måde, de selv talte på, og det blev til en del drillerier. Men Ove brugte sin evne til at klovne for kammeraterne og få dem til at grine, og det gav hurtigt resultater. Klasselæreren huskede tydeligt Ove flere år efter.

Ove var en lille væver fyr på 3. bord i midterrækken. Jeg kunne straks lide ham. Ove havde alt det der skulle til. Han var dygtig uden at virke dukset, han var sjov uden at være vulgær, og han forstod at være ven med alle uden at være særlig ven med 'en bestemt. Alt klikevæsen var ham imod, sagde Scherling Jensen til et ugeblad i 1970'erne.

Klasselæreren syntes, at han allerede dengang i begyndelsen af 1930'erne så et talent for skuespil, og var ifølge Ove selv en af dem, der vækkede hans tidlige interesse for teater.

Comments

28.02.2016 18:15

Erna K Hansen, realv 1941-1951

Hyggeligt at læse denne beretning . Pudsigt, at Ove Sprogøe har gået på vores skole, ja han har nok måttet høre lidt for sit fynske af "københavnerne" i NV.
Venlige hilsner Erna 📚

Seneste kommentarer

04.12 | 23:33

I 1 række ved siden af Inge sidder Mette. Jeg er selv i 2.række mellem Maybritt Jansen ( min bedste veninde) og Majbrit Alsing. Birgit Sølling Andersen, nu Olsen

09.11 | 18:03

Hej Tommy
Hyggeligt at hjemmesiden stadig eksisterer
Ærgerligt at alle de fotos, der hørte til mit indlæg er væk. Tak fordi du stadig hilder gang i alle minderne. Jeg er efterhånden fyldt 88 år🙋‍♀️

08.11 | 16:35

Det er fru Blell det står på den anden side og min søster Lykke Susanne Hansen der står helt øverst i højre side oven over fru Sand

24.10 | 16:24

Hej. HAUGLAND (var nordmand og flittig ryger) havde jeg i gymnastik og dem som ikke kunne risikerede at få et frimærke med flad hånd på ryggen. Har aldrig hørt om Kruse, ligeså !

Del siden