Fotoalbum

fra koncerten i KB Hallen.
Bogen Ung i 60'erne af Jens -Emil Nielsen. Se mere under siden: DET BØR DU LÆSE/SE
fra koncerten i KB Hallen. Bogen Ung i 60'erne af Jens -Emil Nielsen. Se mere under siden: DET BØR DU LÆSE/SE
Plakat fra koncerten i KB Hallen. foto v/Tommy
Plakat fra koncerten i KB Hallen. foto v/Tommy
Beatles dress. foto v/Tommy
Beatles dress. foto v/Tommy

Hermed siden om verdens bedste pop/rockgruppe gennem tiderne: The Beatles. 

Hamburg havde en afgørende betydning for gruppens karriere. Her udviklede gruppen sig afgørende både menneskeligt og musikkalsk. Som billedet viser, var der i den tidlige karriere fem medlemmer i The Beatles: Peter Best - trommer, Stuart Sutcliffe - bas, Paul McCartney - guitar, George Harrison - guitar og John Lennon - guitar.

Fra venstre mod højre: Pete Best, George Harrison, John Lennon, Paul McCartney og Stuart Sutcliffe.

I begyndelsen spillede John Lennon bas, han blev så erstattet af sin kammerat Stuart Sutcliffe, som senere blev erstattet af Paul McCartney, som jo nok var gruppens mest alsidige musikalske talent.

Tiden i Hamburg var en hård tid præget af at Beatles spillede alle ugens dage - og aldrig mindre end otte timer hver dag.

Stuart Sutcliffe -bassisten - havde det svært i The Beatles- I virkeligheden kunne han slet ikke spille bas, og var kun kommet med i gruppen, fordi han og John Lennon var bedste kammerater. Når The Beatles optrådte i Star Club (Hamburg), stod Sutcliffe ofte med ryggen mod publikum for ikke at afsløre, hvor dårlig han ren faktisk var til at spille bas. F. eks. kunne han 'finde på' at spille en halv tone højere ( f. eks. A# i stedet for A) eller lavere end de andre musikere i bandet. Dette kunne selvfølgelig ikke fortsætte og Stuart Sutcliffe måtte forlade bandet.

Stuart Sutcliffe var en  meget talentfuld kunstmaler - og ville satse på en karriere inden for kunsten. Desværre døde han af kræft - kun 21 år gammel.

Stuart Sutcliffe

THE BEATLES

deres første pladekontrakt 1961

Den historiske pladekontrakt består af 6 sider og blev solgt af boet efter den tyske designer og Beatles-historiker Uwe Blaschke, der døde i 2010.

for en pris af ca kr. 622.000,-

Pete Best - billedet fra Cavern Club i Liverpool - var trommeslager i the Beatles, men blev 'valgt fra' af George Martin, da The Beatles skulle indspille deres første plade. Pete Best blev erstattet af Ringo Starr (Rickey Starkey).

The Cavern Club Mathew Street nr 10 i  Liverpool.

Første gang 'The Beatles' - den gang The Quarry Men Skiffle Group spillede i The Cavern var den 7. august 1957. Her var Paul McCartney imidlertid ikke med, selvom han på det tidspunkt var medlem af bandet. Første gang Paul McCartney optrådte med The Quarry Men i The Cavern var den 24. januar 1958. The Quarry Men Skiffle Group var i begyndelsen: John Lennon guitar, Eric Griffiths guitar, Pete Shotton vaskebræt, Rod Davis banjo og Pete Smith tea-chest bass.Alle medlemmerne af gruppen kom fra Quarry Bank School i Liverpool. Efter en del udskiftninger kom gruppen til at bestå af John Lennon bas, Paul McCartney guitar, George Harrison guitar og Pete Best trommer.

The Quarry Men Skiffle Group: fra venstre mod højre:

Eric Griffiths, Colin Hanton, Rod Davis, John Lennon, Pete Shotton, Len Garry.

The Quarry Men Skiffle Group skiftede i oktober/november 1959 navn til Johnny and the Moondogs.

Stuart Sutcliffe kom med i gruppen og man forsøgte sig med navnet The Silver Beetles.

Mere om the Quarrymen

Klik på youtube linket nedenunder

www.youtube.com/watch?v=Jz6GIuSy_1c&list=RD027KDHxwcnRfU

IT WAS FIFTY YEARS AGO TODAY..

4th June 1964

Se og hør interviewet med Jørgen Krabbenhøft fra The Hitmakers

http://www.youtube.com/watch?v=8_zzoJYoeao

50 år siden The Beatles besøgte København og gav koncert i K.B. Hallen.


foto fra dr.dkfoto fra Gyldendals forlag
Torben Sardorf fra bl.a. HITMAKERS skriver på sin hjemmeside, at repertoiet var ovennævnte seddel som John Lennon havde skrevet på -iøvrigt altid med rødt. sedlen lå ved trommerne tilhørende Jimmi Nicol og Torben Sardorf tog sedlen efter koncerten.

4. juni 1964 gav The Beatles de eneste 2 koncerter nogensinde i Danmark.
Omkring 10.000 begejstrede fans ventede i Kastrup lufthavn på de 3 verdensberømte medlemmer af the Beatles. Ringo Starr var syg og blev erstattet af Jimmie Nicol
8.800 hylende tilskuere overværede 2 koncerter a 25 min. varighed og mon ikke de danske opvarmningsgrupper The Hitmakers, The Beethovens og The Weedons fik en uforglemmelig optræden.  

The Hitmakers

The Beethovens
The Weedons

eget foto (Tommy) taget på
udstilling i Nationalmuseet

  I juni 1964 gav The Beatles for første og eneste gang koncert i Danmark. Ved den lejlighed oplevede man en fanadfærd, som indtil da stort set kun var set på film i dansk sammenhæng. Især pigerne var vilde med The Beatles og skreg deres glæde ud under hele opholdet. Ganske symbolsk blev en sang, der handlede om at være Beatles-fan stemt ind på en suveræn førsteplads på Ti Vi Ka’ Li’.

En de ku’ li’

We love you Beatles, oh yes we do. 
We love you Beatles, and we'll be true. 
When you're not near to us, we're blue. 
Oh Beatles, we love you.
yeah yeah yeah yeah

We love you Ringo, oh yes we do...

Torsdag den 4. juni 1964 klokken 19-20 sendte Danmarks Radio den sidste reelle udgave af hitlisteprogrammet Ti vi ka’ li’, som var blevet sendt ugentligt i radioen siden den 18. oktober 1962. Ugen efter takkede Jørn Hjorting, som var vært i samtlige programmer, nemlig af med en særlig udgave af udsendelsen, hvor man kunne stemme på de 21 seneste numre, der havde ligget på førstepladsen i programmet.

Var du med til koncerten eller i lufthavnen ???

Lad høre fra dig !!!


Tommy og Steffen

Der skrives hele tiden videre på dette omfattende musikalske emne, så kig ind en gang imellem.

Mvh 

Steffen

Vi vil blive rigtig glade for kommentarer/beretninger om denne fantastiske gruppe.

Comments

09.09.2017 07:44

Per

På det nederste livebillede af The Quarrymen er det Paul Mccartney (med briller) der står og lytter med. Nederst i højre hjørne.

09.09.2017 07:42

Per

Stu Sutcliffe døde af en hjerneblødning. En anekdote fortæller at han fik bank af bøller efter en koncert. Og fik hovedskader af det.

Seneste kommentarer

04.12 | 23:33

I 1 række ved siden af Inge sidder Mette. Jeg er selv i 2.række mellem Maybritt Jansen ( min bedste veninde) og Majbrit Alsing. Birgit Sølling Andersen, nu Olsen

09.11 | 18:03

Hej Tommy
Hyggeligt at hjemmesiden stadig eksisterer
Ærgerligt at alle de fotos, der hørte til mit indlæg er væk. Tak fordi du stadig hilder gang i alle minderne. Jeg er efterhånden fyldt 88 år🙋‍♀️

08.11 | 16:35

Det er fru Blell det står på den anden side og min søster Lykke Susanne Hansen der står helt øverst i højre side oven over fru Sand

24.10 | 16:24

Hej. HAUGLAND (var nordmand og flittig ryger) havde jeg i gymnastik og dem som ikke kunne risikerede at få et frimærke med flad hånd på ryggen. Har aldrig hørt om Kruse, ligeså !

Del siden