Sven Jelshøj var vores klasselærer fra 6b til og med 3.real. Vi havde ham i fagene dansk og engelsk. Sven Jelshøj var en dygtig og pligtopfyldende lærer - hans styrke var dansk, hvor han især var god til den skriftlige dimension (stile m.m.). Vi fik ofte stile for, og selve øvelsen i at skrive stil bestod af to processer: Kladde og indskrift. Ugen før stilen skulle afleveres indskrevet med fyldepen (Parker, Penol, Pelikan), skulle kladden - som af hensyn til korrekt tegnsætning skulle være med analysetegn (X,O) - være færdig. Vi stillede så op på en lang række og tur for tur fik vi hjælp til at formulere sætninger, som voldte os problemer. Jelshøj var en stor, cerutrygende (Golf) mand - tidligere sværvægtsbokser og politimand fortalte rygtet. Han led af migræne, og måtte ofte forlade klasselokalet i timerne for at tage et koldt styrtebad i et forsøg på at lindre smerterne. Jelshøj stod i spidsen for sommerferie-kolonien Klitstuen i Blokhus ved Vesterhavet. Her tog mange af os afsted flere somre i træk for at nyde de dejlige omgivelser. Med på kolonien var også Harry Andersen - psykolog vistnok - som på bedste vis forstod at takle os 'vildbasser'.

Skrevet af Steffen


Klitstuen - Blokhus

 

HVEM KAN HJÆLPE MED OPLYSNINGER

 

 

 

På hjemmesiden Dansk Film og TV og Det danske Filminstitut har jeg fundet nedenstående TV serie i 3 afsnit, hvor min gamle klasselærer Svend Jelshøj er med.

 

Fotoet af Svend Jelshøj stammer fra 1967, hvor min klasse har samlet ind til et askebæger umiddelbart inden læseferie og afgangseksamen.

 

Jeg har nu ikke selv set serien, men håber du kan medvirke til flere oplysninger om serien ?????

Tommy - redaktionen

Her er så oplysningerne:

 

Sangen om 8a afsnit 1-3
Danmark 1975

Instruktør:

Poul Trier Pedersen & medvirkende

Manuskript:

Medvirkende:

Charlotte Asperud (Elev)
Susanne Bjørn (Elev)
Allan Henriksen (Elev)
Niels Jensen (Elev)
Ole Jepsen (Elev)
Miriram Kragh (Elev)
Per Lüchtemeier (Elev)
Michael Malmquist (Elev)
Christina Pedersen (Elev)
Astrid Sørensen (Elev)
Birgitte Tøffner-Clausen (Elev)
Kim Vermø (Elev)
Hanne Høst (Forældre)
Bjarne Laursen (Forældre)
Knud Egon Melchiorsen (Forældre)
Poul Mønster (Forældre)
Kirsten Søholm (Forældre)
Eva Vittart (Forældre)
Helen Blenkov (Lærer)
Per Hansen (Lærer)
Svend Jelshøj (Lærer)
Nina Knudsen (Lærer)
Lisbeth Krapper (Lærer)
Thorkild Thejsen (Lærer)
Danny Andersen (Lærer)
Jan Holsteen (Lærer)

Credits:

Produktionsselskab: DR TV-teatret
Producer: Leon Munkholm

Jelshøj her på lejrskole men også med om sommeren på feriekoloni Klitstuen ved Blokhus. Dette billede kopieret fra skolens officielle skoleblad (beklager kvaliteten- svært når billedet er forstørret op til det dobbelte)

Jelshøj her på lejrskole men også med om sommeren på feriekoloni Klitstuen ved Blokhus. Dette billede kopieret fra skolens officielle skoleblad (beklager kvaliteten- svært når billedet er forstørret op til det dobbelte)

Comments

19.04.2015 19:39

john parmo sørensen

kun et år. men nok. engeled til . ha. den nød jeg. min stil 05. vens 8. ombytte. mig.samme. 05. de får aldrig mere min stil. uha.mig ud . ha 10 klasse. 66-67

29.09.2014 00:38

Erna K Hansen 1941-1951

Svend Jelshøj husker jeg som en streng gårdvagt.
Ingen måtte overskride den hvide streg. Da vi kom i Realv
blev denne regel ann. for vores klasse
Kh Erna

11.08.2014 11:42

Kjeld Stærmose

Jeg havde Jelshøj i dansk fra 1.-4. mellem. Var med ham og hans familie (Tove, Rigmor og frue) i Blokhus 4 gange og jeg husker slet ikke disse afstraffelser.

07.08.2014 16:43

Erling Faurbye

Det glæder mig, at jelshøj efter min tid åbenbart kunne finde andre midler end lussinger og spanskrør. Ham har jeg også skrevet om i min bog "1632 lussinger".

31.10.2014 11:19

Henning Kusk

Hej Erling
"1632 lussinger" er den tilgængelig, så man kan læse den?
Jeg har selv skrevet "Mellem 10 og 16" om mine barn- og ungdomsår på Bispebjerg.

02.06.2013 20:08

Flemming Lynge

Kan genkende hvad du skriver - var selv med i årene 56-59 (1-4 mellem) og senere besøgte jeg ca. 2 år efter Klitstuen sammen med Bent Nielsen og lå i telt

07.01.2013 12:06

søren neis

Da jeg skulle forlade skolen (fordi jeg havde fået formange tæsk) talte min mor med Jelshøj. Hun var rædselsslagen da han lukkede og låste døren til klassen.

12.04.2012 19:21

Harry Jørgensen

Havde Jelshøj i engelsk. Husker også Harry Andersen fra feriekolonien i Blokhus, dog mest pga fornavnet.

Seneste kommentarer

04.12 | 23:33

I 1 række ved siden af Inge sidder Mette. Jeg er selv i 2.række mellem Maybritt Jansen ( min bedste veninde) og Majbrit Alsing. Birgit Sølling Andersen, nu Olsen

09.11 | 18:03

Hej Tommy
Hyggeligt at hjemmesiden stadig eksisterer
Ærgerligt at alle de fotos, der hørte til mit indlæg er væk. Tak fordi du stadig hilder gang i alle minderne. Jeg er efterhånden fyldt 88 år🙋‍♀️

08.11 | 16:35

Det er fru Blell det står på den anden side og min søster Lykke Susanne Hansen der står helt øverst i højre side oven over fru Sand

24.10 | 16:24

Hej. HAUGLAND (var nordmand og flittig ryger) havde jeg i gymnastik og dem som ikke kunne risikerede at få et frimærke med flad hånd på ryggen. Har aldrig hørt om Kruse, ligeså !

Del siden