Lærer Jørgen Andersen.

 

JEG HAVDE JØRGEN ANDRSEN SOM KLASSELÆRER DE SIDSTE SKOLEÅR. JEG HAVDE HØRT, DET SKULLE VÆRE EN AF DE SKRAPPE LÆRERE, OG SOM JEG OGSÅ EFTERFØLGENDE HAR LADET MIG FORTÆLLE, KUNNE JØRGEN ANDERSEN VÆRE TEMMELIG HÅRD OVER FOR ISÆR DRENGE. MEN JEG MÅ SIGE, DET ALDRIG VAR DEN SIDE AF JØRGEN ANDERSEN, JEG OPLEVEDE. HAN VAR RETFÆRDIG OG FORSTÅENDE OVER FOR OS, SOM PÅ DET TIDSPUNKT VAR EN FLOK TEENAGERE AF BÅDE DRENGE OG PIGER. JEG HUSKER, VI VAR PÅ LEJRSKOLETUR TIL SØNDERBORG, HVOR OGSÅ JONNA JENSEN VAR MED. HUN SÅ OS GERNE  LÅST INDE HVER AFTEN PÅ DENNE TUR. MEN JØRGEN TOG ALLE OS UNGE MED UD AT DANSE, OG VI FIK ÉN ØL PÅ BETINGELSE AF, AT VI OPFØRT OS ORDENTLIGT, HVILKET VI  SELVFØGELIG GJORDE. DER VAR TIL GENGÆLD DÅRLIG STEMNING MELLEM JONNA JENSEN OG JØRGEN ANDERSEN HELE DENNE TUR. JØRGEN SAMT SELVFØLGELIG EN GOD KEMI MELLEM KLASSE OG LÆRER GJORDE AT VI FAKTISK HOLDT SAMMEN I ALLE ÅRENE EFTER SKOLETIDEN.

VI HAR HOLDT SAMMEN I SNART 45 ÅR -MED BLA. EN ÅRLIG KLASSEFEST, HVOR JØRGEN ALTID SAD FOR BORDENDEN HOS SINE BØRN, SOM HAN  KALDET OS. VI VAR MED TIL HANS GULDBRYLLUP, OG HVERT ÅR TIL HANS FØDSELSDAG TOG VI ALLE UD TIL JØRGEN OG FRUEN OG SPISTE FROKOST MED KAFFE OG LAGKAGE BAGEFTER. SOM ÅRENE GIK MISTEDE JØRGEN SIT SYN OG BLEV KØRT AF SIN SØN, OLE, TIL VORES SAMMENKOMSTER. OLE VAR OGSÅ SKOLELÆRER, OG EFTER JØRGENS DØD INVITEREDE HAN OS PÅ  EN SEJLTUR I SIN BÅD. VED JØRGENS BEGRAVELSE VAR VI NÆRMEST EN SLAGS ÆRESGÆSTER, OG PRÆSTEN OMTALTE DEN BETYDNIG, VI HAVDE HAFT I JØRGENS LIV.

JØRGEN ANDERSEN KOM TIL AT FYLDE MEGET I VORES SKOLETID, OG OGSÅ I MANGE ÅR EFTER. VI HAR VÆRET EN HELDIG KLASSE, DER FIK EN GOD LÆRER OG GODE SKOLEKAMMERTER, SOM STADIG DEN DAG I DAG HAR ET TÆT FÆLLESSKAB. VI SENDER OFTE JØRGEN EN VENLIG TANKE.

JEG HAR SOM SAGT HØRT ANDRE FORTÆLLE OM EN HELT ANDEN  OPFATTELSE AF JØRGEN ANDERSEN. JEG VED, AT JØRGEN HAVDE EN HÅRD BARNDOM, IKKE AT DET SKAL UNDSKYLDE DEN HÅRDHED, HAN HAVDE OVER FOR ELEVER, MEN MULIGVIS HAR DET KLINGET AF MED ÅRENE. JEG HUSKER HAM KUN SOM EN RIGTIG RAR MAND OG EN GOD LÆRER.

 

 

   INDSENDT AF WIVI DALMARK...ÅRGANG 1959-1969

 

Comments

01.01.2018 13:55

Peter Hansen

En lille erindring om sløjd Andersen som jeg havde i sløjd i en del år, da der blev fældet et elmetræ i skolegården blev det op i planker og den dag i dag har har jeg et fad jeg selv har lavet

18.07.2016 16:39

wivi Benzon Dalmark

Mit indlæg om Jørgen Andersen er kun min egen oplevelse af ham. Han må jo have været to personer. Tror nu nok det i det hele taget var nemmer at være pige.

16.07.2016 16:04

Lars Kristensen Årg.'59' (2U-4U-'60/64')

Hej Vivi, You bet Jørgen Andersen var hård ved drengene! Han pralede endda af, at have slået en 8'kl. elev igennem en dørfyldning. Vi er mange, der har 'smagt' hans nøglebundt! og det slog hårdt!

06.01.2013 19:45

Søren Neis

Jeg havde Jørgen Andersen i sløjd og gymnastik i 1960-61. Han var en renlivet sardist. Har ved selvsyn set ham smide en dreng igennem fyldningen på en dør.

07.01.2013 07:46

Tommy Skov (redaktør)

Hej Søren. Ja, der er for og imod JA, men stort set alle har været vidne til hans temperament, men sikkert også hans faglige kvaliteter.

02.10.2012 21:13

Egon Larsen

Hej læsere!
Jeg er helt enig med Wivi, hvilket har også fortalte Jørgen, inden han desværre gik bort. Ham kan årgang 1959 og mig der kom i ´65 takke for meget..