Sven Jelshøj var vores klasselærer fra 6b til og med 3.real. Vi havde ham i fagene dansk og engelsk. Sven Jelshøj var en dygtig og pligtopfyldende lærer - hans styrke var dansk, hvor han især var god til den skriftlige dimension (stile m.m.). Vi fik ofte stile for, og selve øvelsen i at skrive stil bestod af to processer: Kladde og indskrift. Ugen før stilen skulle afleveres indskrevet med fyldepen (Parker, Penol, Pelikan), skulle kladden - som af hensyn til korrekt tegnsætning skulle være med analysetegn (X,O) - være færdig. Vi stillede så op på en lang række og tur for tur fik vi hjælp til at formulere sætninger, som voldte os problemer. Jelshøj var en stor, cerutrygende (Golf) mand - tidligere sværvægtsbokser og politimand fortalte rygtet. Han led af migræne, og måtte ofte forlade klasselokalet i timerne for at tage et koldt styrtebad i et forsøg på at lindre smerterne. Jelshøj stod i spidsen for sommerferie-kolonien Klitstuen i Blokhus ved Vesterhavet. Her tog mange af os afsted flere somre i træk for at nyde de dejlige omgivelser. Med på kolonien var også Harry Andersen - psykolog vistnok - som på bedste vis forstod at takle os 'vildbasser'.

Skrevet af Steffen


Klitstuen - Blokhus

 

HVEM KAN HJÆLPE MED OPLYSNINGER

 

 

 

På hjemmesiden Dansk Film og TV og Det danske Filminstitut har jeg fundet nedenstående TV serie i 3 afsnit, hvor min gamle klasselærer Svend Jelshøj er med.

 

Fotoet af Svend Jelshøj stammer fra 1967, hvor min klasse har samlet ind til et askebæger umiddelbart inden læseferie og afgangseksamen.

 

Jeg har nu ikke selv set serien, men håber du kan medvirke til flere oplysninger om serien ?????

Tommy - redaktionen

Her er så oplysningerne:

 

Sangen om 8a afsnit 1-3
Danmark 1975

Instruktør:

Poul Trier Pedersen & medvirkende

Manuskript:
Medvirkende:

Charlotte Asperud (Elev)
Susanne Bjørn (Elev)
Allan Henriksen (Elev)
Niels Jensen (Elev)
Ole Jepsen (Elev)
Miriram Kragh (Elev)
Per Lüchtemeier (Elev)
Michael Malmquist (Elev)
Christina Pedersen (Elev)
Astrid Sørensen (Elev)
Birgitte Tøffner-Clausen (Elev)
Kim Vermø (Elev)
Hanne Høst (Forældre)
Bjarne Laursen (Forældre)
Knud Egon Melchiorsen (Forældre)
Poul Mønster (Forældre)
Kirsten Søholm (Forældre)
Eva Vittart (Forældre)
Helen Blenkov (Lærer)
Per Hansen (Lærer)
Svend Jelshøj (Lærer)
Nina Knudsen (Lærer)
Lisbeth Krapper (Lærer)
Thorkild Thejsen (Lærer)
Danny Andersen (Lærer)
Jan Holsteen (Lærer)

Credits:

Produktionsselskab: DR TV-teatret
Producer: Leon Munkholm

Jelshøj her på lejrskole men også med om sommeren på feriekoloni Klitstuen ved Blokhus. Dette billede kopieret fra skolens officielle skoleblad (beklager kvaliteten- svært når billedet er forstørret op til det dobbelte)