Overskrift

 

Jørgen Hansen var viceskoleinspektør på Bispebjerg Skole. Han undeviste i fysik og regning. Han havde den tvivlsomme ære at blive kaldt 'Flæskeøre' eller blot 'Flæske'. Jørgen Hansen uddelte med stor glæde flade lussinger, og vi var bange for ham. Jeg erindrer tydeligt min klassekammerat Sven Lassen råbe: 'Flæske' kommer,  når Jørgen Hansen nærmede sig fysiklokalet. Jørgen Hansen yndede at ydmyge og latterliggøre elever, der ikke lige havde forstået dagens fysiklektie. Som repræsentant for skolens ledelse kan man undre sig over denne 'pædagogiske' indfaldsvinkel til undervisningen. Skolens ledelse gjorde således ikke noget for at ændre den pædagogiske retning over til en mere moderne og human. 

Dette er blot starten på mine erindringer - der er sikkert mange, der kan skrive om Jørgen Hansen og indlæg er mere end velkomne.

Steffen - medredaktør

 

Jeg har fået et par på hovedet af Jørgen Hansen (flæskeøre). Vi fik valget mellem en "sveder" eller en på "skrinet". For satan hvor slog han hårdt.

Hartvig Schmidt

 

 

Comments

20.10.2022 20:18

Ole Steen (nu Silberg) Johansen

Husker også Flæskeøre, og valget mellem eftersidning og en kæmpe flad, for hans hånd var på størrelse med en boksehandske.
Mødte ham efter jeg gik ud og piben havde fået en anden lyd. Han var ikke rar

16.07.2016 15:44

Lars Kristensen

Hej, Jeg er årgang '59' fra Utterslev, men gik på Bispebjerg fra '60'-66'.Husker Hartvig fra 'fritteren' 'Ringertoften'! Har også 'smagt' Flæskeøre! ... + J.Andersen, E.Andersen, Dragsholt, +flere!

20.03.2014 00:11

Erik Kehn Jensen

Hej Steffen
Boede du i Storgården?
Erik Kehn Jensen 1959-68

07.08.2013 07:55

Steffen

Hej Hartvig. Hvilken årgang er du og hvor i kvarteret boede du?

Med venlig hilsen

Steffen Møller - årgang 1957 - redaktør af hjemmesiden

07.08.2013 00:09

Hartvig Schmidt

Jeg har fået et par på hovedet af Jørgen Hansen (flæskeøre). Vi fik valget mellem en "sveder" eller en på "skrinet". For satan hvor slog han hårdt.