Billede fra 1963

 Månedens lærer i oktober 2014 er overlærer Rosenholm. Håber nogle har lyst til at skrive et par ord om Rosenholm.  Steffen

 
 
Hjalmar Rosenholm var historielærer og skolens bibliotekar. På biblioteket var der om eftermiddagen 'læsestue', hvor man i ro og mag kunne lave lektier, læse bøger og spille skak. Rosenholm boede På Bjerget (lejlighederne, der omkranser Grundtvigs Kirke) og havde en ødegård i Sverige. Hjalmar Rosenholms kone var ligeledes ansat på Bispebjerg Skole og underviste bl. a. i husgerning. Vores klasse havde fru Rosenholm i husgerning i et halvt år i stedet for sløjd. Vi omdøbte hurtigt faget til 'frikadellesløjd'. Hr Rosenholm læste BT og var meget sportsinteresseret, så vidt jeg husker. Han havde en del 'moralske' ordsprog - bl. a.: 'Har man en gang bidt af bliktallerkenen'. I historie skulle man, for at opnå højeste karakter, lave et 'tillæg' - et lille hæfte, hvor man ved hjælp af tekst og billeder uddybede det emne, man i den forgangne periode havde arbejdet med, og som blev afsluttet med en prøve. Var samtlige prøvespørgsmål besvaret korrekt, kunne man højst opnå karakteren 9. Tillægget var så muligheden for at komme højere op på karakterskalaen.
 
Steffen
 
Tommy-medredaktør skriver:

Vi havde Rosenholm i historie. En altid velklædt herre, som vidste at en del af os var sportsinteresserede og hver mandag tog han sportstillægget ud af avisen AKTUELT, og så drøftede vi søndagens sportsresultater. Rosenholm var også den som stod for skolens bibliotek og datidens lektiecafe - sidstnævnte foregik om eftermiddagen hvor vi læste i bøgerne, lavede lektier eller spillede skak. Skolen havde dengang et A og B hold som deltog i skakturneringer på de Københavnske skoler.
Jeg har kun godt at skrive om Rosenholm.